MENUA

Orriak

2012(e)ko maiatzaren 22(a), asteartea

kaixo guraso maitiak: 
Berandu bada ere, zuen seme-alabek egindako azken hiru priektuen berri ematera nator.   Barkatu atzerapena, baina lan eta lan aritu gara.
Aunque sea tarde, vengo a informaros sobre los tres últimos proyectos de vuestros hijos-as. Perdonad el retraso, pero hemos tenido mucho trabajo.

Xango



GOAZ MUSEUM


UNESCOko Ondare Industrialaren proiektu barruan, HH 3. mailan, Etxebarriako tximiniari buruz egin dugu lan; lantegitik egun den parkea izatera egin duen ibilbidea, hain zuzen ere. Honekin batera, urte hauetan Bilbok izan dituen hainbat aldaketa ere, aztertu ditugu. Proiektuari bukaera emateko irteera bi egin ditugu, bat GOAZ museum-era eta bestea Etxebarria parkera. 





Dentro del proyecto de UNESCO Patrimponio Industrial, en tercero de EI hemos trabajado la chimenea y el parque Etxebarria; concretamente, el camino recorrido desde que era una fábrica, hasta llegar a ser el parque que es hoy en día. A la vez, hemos analizado la transformación que ha sufrido Bilbao en los últimos años. Para finalizar el proyecto  henmos realizado dos salidas, una al GOAZ museum y la otra al parque Etxebarria.




 INGURUNEAREN ZAINTZA/ CUIDADO DEL MEDIO AMBIENTE


Udaberriarekin batera, ingurunearen zaintza eta birziklaia landu egin genuen. Gaia bukatzeko Artxandara irteera bat egin genuen eta taldeka, mendian botata aurkitu genituen plastikoak, beirak... poltsatan batu genituen. Ikastolan, batutako zarama sailkatu eta  dagokion kontenedorean jarri genituen eta gurasoentzako  erakusketa prestatu.


Junto con el tema de la primavera,  trabajamos el cuidado del medio ambiente y el reciclaje. Para finalizar la unidad, realizamos una salida a Artxanda y en grupos, fuimos recogiendo en bolsas los plásticos, botellas de cristal... que encontramos tirados en el suelo.  En la ikastola, los clasificamos y colocamos en sus correspondientes contenedores y preparamos la exposición para los padres y madres.



LANBIDEAK / LOS OFICIOS 


Maiatzeko unitatean,  lanbideak lantzen ari gara. Hau dela eta, hilaren 11an, Artxandako Goi-mailako Ostalaritza Eskolara joan ginen. Han kontatu ziguten zer ikasketa motak irakasten digute, sukaldari aritu ginen eta azkenik, elikadura eta zentzumenei buruz hitz egin ziguten. Horrez gain, opari pila egin ziguten. Primeran pasatu genuen.


En la unidad que estamos trabajando durante el mes de mayo, el tema es los oficios. Por esta razón, el pasado día 11, fuímos a la Escuela Superior de Hosteleria de Artxanda. Allí nos contaron lo que podíamos aprender en la escuela, trabajamos como cocineros y para terminar nos hablaron sobre la alimentación y los sentidos. Además de todo eso, nos hicieron un montón de regalos. Lo pasamos fenomenal.








iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina